Over Bidou Bijles

Echt aandacht voor jou.

bijles Zoetermeer

Ik vind het belangrijk dat er tijdens de lessen een open en ontspannen sfeer is. De goede balans tussen vriendelijk en productief.

Heleen
Docent Bidou Bijles

De nummers op een rij.

Vakken
0
Leerkrachten
0
Leerlingen
0 +
remedial teacher heleen

Boekenworm

Planten Fan

Levens-genieter

Hoi! Ik ben Heleen, oprichter van en remedial teacher bij Bidou. Ik word ontzettend blij van mijn baan. Waarom? Omdat ik altijd zo trots kan zijn op mijn leerlingen, die keer op keer laten zien dat één-op-één aandacht hét verschil kan maken.
Ik geef al 8 jaar lang bijles en doe dit nu fulltime, inmiddels als remedial teacher. Op dit moment ben ik bezig om een sterk team samen te stellen. Met als doel: deze manier van bijles en remedial teaching aan meer kinderen aan te kunnen bieden.

Persoonlijke omstandigheden hebben erg veel invloed op prestaties. Pushen is niet altijd de oplossing. Daarentegen kijken naar wat de reden is waarom je weerstand voelt, levert op de lange termijn veel meer op. Dit is iets wat ik voor mezelf erg belangrijk vind op verschillende vlakken in mijn leven. In de lessen pas ik dit ook toe. Voor kinderen is dit nóg belangrijker.

Betrokken

Bij Bidou zijn we erg betrokken bij het leerproces van onze leerlingen, op alle vlakken. ‘All hands on deck’ om het zo maar te zeggen. Er wordt intensief contact onderhouden met de ouders. Dit begint uiteraard met een belafspraak en intake, daarbij volgt uit élke les een lesverslag en is er iedere 2 maanden ruimte voor een belafspraak ter evaluatie. Ook heeft Bidou, indien gewenst, een kort lijntje met de leerkracht van jullie kind. Zo zorgen we samen voor het beste resultaat!

Sterke Basis

Zonder een goede fundering blijft een huis niet staan, en dit geldt ook voor onze hersenen. Daarom werken we bij Bidou altijd terug naar de basis. Het aanbieden van ‘losse stukken’ informatie, lost niks op zonder sterke basis om vanuit te bouwen. We zoeken per leerling uit waar ze vast lopen, en gaan aan de slag met de stap die daarvoor zit, vóórdat we beginnen aan de moeilijke vraagstukken.

Behaaglijk

Een goede band met het kind is erg belangrijk. Een ontspannen sfeer en een vertrouwd gevoel zijn belangrijke speerpunten binnen de lessen. Dit doen we door verschillende manieren van leren aan te reiken. Je hoeft niet stil te zitten, als dat niet bij je past. Wij vinden het belangrijk dat we meedenken met het kind en echt begrijpen waarom iets niet lukt. Dit kan inhoudelijk zijn maar vaak genoeg heeft het een andere reden. Het gevoel en zelfbeeld van een kind kan hier ook de uitdaging zijn.

Toppers van Bidou

Ontmoet onze docenten

1
1