Tarieven & Pakketten

leerling-over-bidou-bijles
Wat zeggen onze klanten?
"Bedankt voor de leuke lessen bij jou. Je bracht me altijd op een glimlach."
Femke, leerling voor 9 maanden.

Rekenen

Voor alle onderdelen van rekenen geldt dat je eerst het voorgaande onder de knie moet hebben om het volgende onderdeel te kunnen begrijpen. Daarom is de automatisering van de basishandelingen van groot belang. Wanneer het optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen is geautomatiseerd, gaat de rest van het rekenen een stuk makkelijker en sneller. Denk hierbij aan staartdelingen, breuken, procenten en verhoudingen.

Het oefenen hiervan hoeft helemaal niet saai te zijn; het kan mondeling, schriftelijk, maar ook door middel van spelletjes.

Na het automatiseren gaan we concreet aan de slag met moeilijkere vraagstukken. Zo wordt er bij breuken echt iets verdeeld: bijvoorbeeld een reep chocola van 12 blokjes eerlijk delen met 4 kinderen (¼ van 12 =). Pas als dit duidelijk is, gaan we over op abstract rekenen.

rekenen remedial teaching
Wij kunnen helpen met:

Taal

Spelling en werkwoordspelling worden geoefend volgens de spellingsregels die op school gehanteerd worden. Bij het ontleden worden bij het taalkundig ontleden alle woordsoorten benoemd en bij het redekundig ontleden alle zinsdelen. Ook hier krijgt uw kind regels aangeleerd die op school ook gebruikt worden. Een heleboel kan mondeling geoefend worden, maar vaak helpt ook een schriftelijke verwerking om tot een goed resultaat te komen.

Wij kunnen helpen met:
Remedial teaching Zoetermeer

Lezen

Aanvankelijk lezen

Door voorgelezen te worden, raken kinderen geïnteresseerd in boeken. Kinderen krijgen immers fantastische verhalen voorgeschoteld. Ze beleven plezier aan een boek, krijgen besef van geschreven taal en horen goede zinsopbouw. Dit is dan weer goed is voor het aanleren van de taal. Lees daarom uw kind regelmatig voor, ook als ze al wat ouder zijn.

Technisch lezen

Het lezen bestaat uit verschillende onderdelen. In groep 3 begint uw kind met het leren van de letters en letterklanken. Er wordt geoefend met wisselrijtjes en letterclusters. Met de geleerde letters en klanken leren de kinderen steeds meer woorden te vormen. Het aanleren van de letters kan op vele manieren geoefend worden. De vormen van de letters moet het kind kunnen onthouden om tot lezen te kunnen komen. Dit lukt niet altijd door alleen maar de letters te bekijken en ze te schrijven. Ondersteuning door bijvoorbeeld de letters van klei te maken of ze groot na te schilderen zorgen ervoor dat de vormen makkelijker te onthouden zijn. Hierdoor wordt ook het plezier in het leren van de letters en woorden verhoogd.

Voortgezet lezen

Bij voortgezet lezen gaat het erom dat het kind steeds vloeiender, sneller correct kan lezen. Dit wordt geoefend met behulp van leesbladen, losse teksten en leesboeken. Hoe snel dit verbetert, verschilt per kind. Voor elk kind zal er dus een andere aanpak zijn voor hun leesprobleem.

Begrijpend lezen

Bij begrijpend lezen gaat het niet om de snelheid van het lezen, maar om het begrijpen van de inhoud van de tekst. Je hoeft niet perfect hardop te kunnen lezen of snel te kunnen lezen om een tekst te kunnen begrijpen. Aan de hand van gerichte vragen over de tekst, leert een kind de belangrijkste zaken uit een tekst te halen. Bijvoorbeeld door de hoofdgedachte onder woorden te brengen en de belangrijkste woorden uit een tekst te halen waarmee de kern van de tekst samengevat kan worden.

Studerend lezen

Studerend lezen is weer een stap verder. Niet alleen moet je uit de tekst kunnen halen wat belangrijk is, je moet het ook nog onthouden. Met allerlei tips die het onthouden makkelijker maken, zoals het leren maken van samenvattingen en zelf vragen stellen bij een tekst, wordt hiermee geoefend. Hiervoor zijn teksten die doorgenomen moeten worden voor een toets erg geschikt.

Bij elk onderdeel geldt dezelfde werkwijze; van makkelijk naar moeilijk. Er wordt per kind gekeken op welk niveau er met de extra hulp gestart moet worden. Zo pakken we samen de hiaten aan.

lezen bijles

Schrijven

 • Juiste pengreep (pijnvrij schrijven)
 • Vloeiende vormen en lijnen aanleren die nodig zijn om letters te maken.
 • Letters leren maken, zowel blok- als schrijfletters.
 • Letters in juist formaat schrijven.
 • Schrijven tussen de schrijflijnen.
Wij kunnen helpen met:
begrijpend lezen Zoetermeer
Waarom kiezen voor Bidou Bijles?

Een goede prijs voor de beste bijles!

Spoedcursus 45

168 Vanaf 3 maanden
 • Bijspijkeren van een specifieke vaardigheid.
 • 1 les van 45 min. per week
 •  

Spoedcursus 60

220 Vanaf 3 maanden
 • Bijspijkeren van een specifieke vaardigheid.
 • 1 les van 60 min. per week
 •  

Stevig in je schoenen 45

168
152 Vanaf 9 maanden
 • Knallen voor een algemeen doel.
 • 1 les van 45 min. per week
 • 10% korting op het maandtotaal

Stevig in je schoenen 60

220
198 Vanaf 9 maanden
 • Knallen voor een algemeen doel.
 • 1 les van 60 min. per week
 • 10% korting op het maandtotaal
Populair

Het is ook mogelijk om pakketten te combineren.

Wil je graag weten welk pakket bij jullie situatie past? Laat het ons weten!